Frågor och svar

FRÅGOR och svar gällande coronaviruset covid-19

Torsdag 15 juli öppnar badhuset upp för allmänheten igen! Kvadratmetersbegränsningen som tidigare funnits tas då bort MEN det är fortfarande viktigt att hålla avstånd, undvika trängsel, stanna hemma vid symptom och tvätta/sprita händerna ofta. På vissa platser, bubbelpooler och bastur, har vi ett maxantal besökare som får vistas samtidigt.

Badhusets öppettider under sommaren är 10.00-17.00 och bassängerna stänger 16.30. Gymmet är fortsatt öppet 05.00-23.00.

Samtliga badkort kommer aktiveras fr.o.m. 15 juli och förlängas med den tid de varit giltiga under stängningen. Köpte du badkort via webben under vintern 20/21 har du ett år från inköpsdatum på dig att aktivera det hos oss.

Samtliga gymkort kommer aktiveras 15 juli.

UPPDATERING: P.g.a. trängsel och risk för smittspridning kommer bubbelpoolen i äventyrsbassängen vara stängd tills vidare.

Nedan har vi gjort en sammanställning på de vanligaste frågorna vi får med efterföljande svar. Denna sida uppdateras löpande.

Varför är bubbelpoolen i äventyrsbassängen avstängd?
Då vi och våra gäster upplever att maxantalet inte följs har vi valt att stänga bubbelpoolen. P.g.a. bubbelpoolens placering har vi inte möjlighet att ha något bra kösystem vilket skapar trängsel.

Varför har ni ett maxantal i bubbelpooler och bastur?
Därför att det lätt kan bli trångt i dessa utrymmen då ytorna inte är så stora.

Vad gäller för Actic gym och mig som medlem?
Gymmet öppnar 7 juni, läs mer här Öppnas i nytt fönster..

Har Actic någon gruppträning?
Alla gruppträningspass är inställda tills vidare. Vi hoppas att vi kan starta upp dessa till hösten 2021 igen.

Hur påverkas vattengymnastiken?
Vattengymnastiken ställs in tills vidare. Vi hoppas att vi kan starta upp vattengymnastiken till hösten 2021 igen.

Kommer simskolan som startade hösten 2020 att fortsätta?
Vuxensimskolan kommer att skjutas upp tillsvidare, vi återkommer med datum för när vuxensimskolan kan starta upp igen. Övriga simskolor har avslutats.

Kommer ni starta upp simskolor till hösten 2021?
Vi räknar med att släppa höstens simskoleplatser i början på september och att simskolorna startar i slutet på september.

Kommer badet vara öppet för skolsimskolor?
Badet kommer att vara öppet för bokad skolverksamhet under begränsade tider. Kontakta receptionen, 0581-815 30 alt. energikallan@besoklinde.se för att boka tid.

Jag tränar i förening, påverkas mina träningstider?
Träning för barn och unga födda 2002 eller senare kommer att kunna genomföras. Kolla med din förening om vad som gäller för just dig eller ditt barn. Föreningarna ansvarar för att träningsverksamheten sker på ett sätt som minimerar smittrisk.

Jag har köpt årskort, hur kompenseras jag?
Ditt badårskort kommer att bli förlängt med det antal dagar som hela badanläggningen varit helt stängd under 2020, vilket är 68 dagar. Kortet förlängs från öppningsdatum, 15 juli.

Vad händer med mitt 10-kort (Vuxen/ungdom/student/pensionär)?
Korten förlängs med samma antal dagar som badet är helt stängt. Detta gäller enbart de kort som har giltighetstid hela perioden som badet hålls stängt.

De kort som har slutdatum under den stängda perioden förlängs från öppningsdatumet med de antal dagar som kortet varit giltigt under stängningen. Exempel: Ditt kort har slutdatum 10 november 2020, kortet förlängs med 5 dagar (5 november – 10 november) från öppningsdatum, 15 juli.

Kommer mitt månadskort att förlängas (Vuxen/ungdom)?
Från öppningsdatumet förlängs ditt kort med de antal dagar som kortet varit giltigt under stängningen.
Exempel: Ditt kort har slutdatum 30 november 2020, kortet förlängs med 26 dagar (5 november – 30 november) från öppningsdatum, 15 juli

Jag har ett vattengymnastikkort, vad händer med mitt kort när ni avslutar terminen tidigare än planerat?
Samtliga vattengymnastikkort är förlängda fram till och med 31 maj 2022. Detta kompenserar de terminer som uteblivit, halva våren 2020, halva hösten 2020 samt hela våren 2021.

Jag har ett presentkort, vad händer med giltighetstiden?
Från att vi öppnar igen förlängs ditt presentkort med samma antal dagar som presentkortet varit giltigt under stängningen.
Exempel: Ditt presentkort har slutdatum 30 november 2020, presentkortet förlängs med 26 dagar (5 november – 30 november) från öppningsdatum, 15 juli.


Vi uppdaterar sidan löpande med ny information.

Har du ytterligare frågor, vänligen maila dessa till energikallan@besoklinde.se.