Babysim

LÄRARLEDD UNDERVISNING FÖR DIG OCH DITT BARN

Drop-in på babysim

Vecka 22 och 23 erbjuder vi totalt fyra olika tillfällen med babysim för er som vill testa på för första gången eller vill hålla vattenvanan igång!

Måndagar kl. 11.00-11.30
Onsdagar kl. 11.00-11.30

Pris: 110 kr per gång

Vi har ett maxantal på 15 barn per tillfälle. Max en förälder får delta i vattnet. Det är först till kvarn som gäller varje gång. Inget krav på föranmälan, men plats går att bokas samma dag via telefon, 0581-815 30.

I det varma vattnet, som är minst 32°C, kan barnet röra sig fritt – röra alla kroppsdelar, till att börja med reflexmässigt, för att sedan övergå till allt mer medvetna rörelser.

Babysim är under lek och utan prestationskrav för barn under två år. Det stimulerar barnet att träna motorik samt utveckla sin vattenvana och vattensäkerhet. Ett av målen är att barnet självständigt ska ta sig i vattnet, under vattenytan, upp till ytan, återvända tillbaka till bassängkanten, gripa tag i och hålla sig kvar vid bassängkanten.

Kurserna ges under höst- och vårtermin. Inför kursstart och anmälan publercarar vi information längst ner här på sidan och på våra sociala medier.

Alla fullt friska barn kan börja på babysimkurs hos oss om de:

  • är minst 3 månader gamla
  • inte har öppna sår - det ska inte finnas någon ingångsport för bakterier
  • inte har ögoninflammation
  • inte har feber
  • inte har diarré
  • inte är hängiga

Barn med rör i örat kan babysimma!

Babysim steg 1 - Babysim för de allra minsta, för er som inte gått någon simkurs tidigare. Passar barn mellan 3-12 månader.

Babysim steg 2 - Babysim för de som gått babysim steg 1 eller barn från ca 12 månader som inte gått något tidigare steg.

Krav på babybadbyxa eller badblöja
Hos oss ska alla små barn använda babybadbyxa eller badblöja. Båda alternativen finns till försäljning i receptionen.