Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET (COVID-19)

Badanläggningen och gymmet är öppet med ordinarie öppettider.

Hela anläggningen var stängd mellan torsdag 19 till söndag 29 mars. Det var ett beslut som togs som en säkerhetsåtgärd för att minska smittspridningen av covid-19. Vi har fortsatt följa utvecklingen lyssnat till myndigheters rekommendationer och råd. Vi tog därför ett nytt beslut om att öppna verksamheten igen från och med måndag 30 mars med anledning av att Folkhälsomyndighetens uppming till att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och anser att idrott och träning därför ska fortsätta. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet, enligt Folkhälsomyndigheten.

Vi värnar om alla våra gäster och personal och har vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder. Nedan kan du läsa om vilka åtgärder vi vidtar och vad du som besökare kan göra.

Vi fortsätter att följa utvecklingen löpande och kommer kontinuerligt att uppdatera kring vilka åtgärder vi vidtar här.

Källa: Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Badhuset Energikällan omfattas inte av myndigheternas riktlinjer om sammankomster och offentliga tillställningar
 
Privata tillställningar omfattas inte av detta förbud. Det som avgör är då om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär att exempelvis privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs.
Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.

Källa: Polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Vad gör vi på Badhuset Energikällan?

 • Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus*.
 • Vi håller en hög frekvens på städning i våra lokaler, särskilt med fokus på de ytor som vanligen är i kontakt med händer (exempelvis handtag, kranar, träningsutrustning etc.).
 • Vi informerar våra besökare om hur viktigt det är att duscha före bad och att vara extra noga med handhygienen.
 • Vi säkerställer möjligheter till god handhygien på anläggningarna.
 • Gällande för samtlig personal är att vid uppvisande av minsta symptom eller osäkerhet gällande sjukdom kommer personen i fråga inte att befinna sig på någon av våra anläggningar.
 • Säkerställer att gäster kan hålla avstånd mellan varandra vid försäljning och förtäring av mat och dryck. Informerar gäster om att dryck och mat ska intas sittandes vid bord.
 • Under höstterminen har vi gjort vårt bästa för att kunna erbjuda dig som tränar hos oss ett brett utbud av gruppträning. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19, därför kan det bli förändringar i gruppträningsschemat under hösten, p.g.a. ökade/minskade restriktionr eller andra oförutsedda händelser. Mer info hittar du här.

Vad kan du som besökare göra?

 • Om du känner dig frisk – välkommen att bada, simma och träna hos oss!
 • Var extra noga med handhygienen och som alltid, duscha före bad utan badkläder.
 • Om du känner dig sjuk, även med milda symtom ska du stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar du under ditt besök ska du gå hem direkt.
 • Dela inte vattenflaskor eller liknande som kan överföra saliv.
 • Håll avstånd till andra gäster både på land och i vatten.
 • Undvik trängsel exempelvis vid entrén och vid försäljning.
 • Fika, drick och ät sittandes vid bord.
 • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter, enligt Folkhälsomyndigheten. Det är viktigt för hälsan att fortsätta röra sig, så fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.

*Virus
Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i speciella fall, t.ex. för att spåra en smittkälla.
Källa: Folkhälsomyndigheten, Bassängbad

Frågor och svar om hur detta påverkar dig finner du här. Vid övriga frågor kontakta oss på: energikallan@besoklinde.se.