Simskola

FRÅN FÖRSTA MÖTET MED VATTEN TILL SIMKUNNIG

Simskola är en lärorik och glädjefylld stund i vattnet! Vår ambition är att alla, liten som stor, ska ha möjligheten att i en trygg miljö lära sig simma och hantera olika situationer i vattnet.

 • Babysim 3 månader-2 år (1-2 föräldrar i vattnet) Babysim är en mysig och rolig familjeaktivitet. I vattnet kan barnet göra så mycket mer än på land då både de motoriska och de sensoriska musklerna stimuleras. Babysim finns i tre nivåer, Nybörjare, Fortättning 1 och Fortsättning 2.
 • Minisim 1,5-4 år (1 förälder med i vattnet). En grupp för de barn som inte gått i någon grupp tidigare att lära sig vattenvana samt för de barn som gått babysim som vill bibehålla och utveckla sina kunskaper. Barnen övar att själva ta till sig instruktioner och att vänta på sin tur.
  Mål: Hålla andan under vattnet och bygga upp vattenvanan.
 • Plask och lek från 4 år. Vattenvana utan förälder. Leker och övar. Mål: Flyta på mage och ha kroppskontroll i vattnet.
 • Simlek 1. Betoning på lek med mycket vattenvana och tränar på att simma. Introduktion av bröst och ryggsim med flytmedel.
  Krav: Flyta på mage och ha kroppskontroll i vattnet.
  Mål: Flyta på rygg, hämta föremål från botten.
 • Simlek 2. Betoning på lek med mycket vattenvana och tränar på att simma. Introduktion av bröst och ryggsim utan flytmedel.
  Krav: Flyta på rygg, hämta föremål från botten.
  Mål: Kunna ta sig fram 10m i undervisningsbassängen utan hjälpmedel. Hoppa från kant i djupt vatten, få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till kanten.
 • Simskola. Simträning inriktat på teknik. Varannan lektion i motions-/undervisningsbassängen.
  Krav: Kunna ta sig fram 10m i undervisningsbassängen utan hjälpmedel. Hoppa från kant i djupt vatten, få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till kanten.
  Mål: God vattenvana på djupt vatten. Kunna simma 25m bröstsim samt 25m ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.
 • Märkestagning. Grupp för dem som tycker det är kul med simning och vatten och som vill fortsätta ta simmärken.
  Krav: God vattenvana på djupt vatten samt kunna simma 25m bröstsim och 25m ryggsim på djupt vatten.

 • Vuxensimskola. Nybörjargrupp för vuxna som vill lära sig simma. Här tränar vi för att bygga upp och få vattenvana samt träning på simteknik.
  Kursen startas upp när vi har möjlighet och efterfrågan är tillräckligt stor. Lämna en intresseanmänaln till oss genom att mejla energikallan@besoklinde.se eler ring 0581-815 30.

Simskola ges under höst- och vårtermin.