Simskola

FRÅN FÖRSTA MÖTET MED VATTEN TILL SIMKUNNIG

Simskola är en lärorik och glädjefylld stund i vattnet! Vår ambition är att alla, liten som stor, ska ha möjligheten att i en trygg miljö lära sig simma och hantera olika situationer i vattnet. Simskola är mycket uppskattat av både barn och vuxna då det blir en plats för både utveckling och gemenskap. Kurserna ges under höst- och vårtermin. Inför kursstart och anmälan publercarar vi information här och på våra sociala medier.

Det är aldrig för sent att lära sig simma och kunskaperna kan hela tiden utvecklas.

Vi erbjuder följande kurser:

 • Babysim 3 månader-2 år (1-2 föräldrar i vattnet) Babysim är en mysig och rolig familjeaktivitet. I vattnet kan barnet göra så mycket mer än på land då både de motoriska och de sensoriska musklerna stimuleras. Babysim finns i tre nivåer, Nybörjare, Fortättning 1 och Fortsättning 2. Läs mer om babysim här.
 • Minisim 1,5-4 år (1 förälder med i vattnet). En grupp för de barn som inte gått i någon grupp tidigare att lära sig vattenvana samt för de barn som gått babysim som vill bibehålla och utveckla sina kunskaper. Barnen övar att själva ta till sig instruktioner och att vänta på sin tur.
  Mål: Hålla andan under vattnet och bygga upp vattenvanan.
 • Plask och lek från 4 år. Vattenvana utan förälder. Vi leker och övar.
  Mål: Flyta på mage och ha kroppskontroll i vattnet.
 • Simlek 1. Betoning på lek med mycket vattenvana och tränar på att simma. Introduktion av bröst och ryggsim med flytmedel.
  Krav: Ska kunna flyta på mage och ha kroppskontroll i vattnet.
  Mål: Flyta på rygg, hämta föremål från botten.
 • Simlek 2. Betoning på lek med mycket vattenvana och tränar på att simma. Introduktion av bröst och ryggsim utan flytmedel.
  Krav: Ska kunna flyta på rygg och hämta föremål från botten.
  Mål: Kunna ta sig fram 10 meter i undervisningsbassängen utan hjälpmedel. Hoppa från kant i djupt vatten, få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till kanten.
 • Simskola. Simträning inriktat på teknik. Varannan lektion i motions-/undervisningsbassängen.
  Krav: Ska kunna ta sig fram 10 meter i undervisningsbassängen utan hjälpmedel. Hoppa från kant i djupt vatten, få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till kanten.
  Mål: God vattenvana på djupt vatten. Kunna simma 25 meter bröstsim samt 25meter ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.
 • Märkestagning. Grupp för dem som tycker det är kul med simning och vatten och som vill fortsätta ta simmärken.
  Krav: God vattenvana på djupt vatten samt kunna simma 25 meter bröstsim och 25 meter ryggsim på djupt vatten.

 • Vuxensimskola. Nybörjargrupp för vuxna som vill lära sig simma. Här tränar vi för att bygga upp och få vattenvana samt träning på simteknik. Kursen startas upp när vi har möjlighet och efterfrågan är tillräckligt stor.
  En kurs kvinnor startar vecka 40 och kommer att hållas på torsdagar kl. 16.30 under hösten. Klicka här för att komma till anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Terminen kommer att pågå till och med vecka 50 med uppehåll vecka 44.


Om du är osäker vilken grupp som är bäst anpassad för ditt barn, hör av dig till oss eller gör ett besök innan nästa termin så hjälper vi till med vägledning.


Klicka här för aktuellt schema för hösterminen 2020.PDF
Terminen pågår mellan vecka 37-47 med uppehåll under höstlovet vecka 44.
Terminen för märkestagning och vuxensimskola är flyttad till 40-50, med uppehåll v. 44.

Anmälan sker via http://event.webbiljett.se/energikallan/länk till annan webbplats .

Anmälan till höstermines simskolor öppnade måndag den 29 juni kl. 09.00.