Renovering av äventyrsbassängen

En lång tid av renovering är ÄNTLIGEN ÖVER

Det 30 år gamla badhuset har varit med om mycket i sina dagar. Det började både synas och märkas på sina håll. På grund av flera läckage från våra pooler ner i källaren på badhusfastigheten beslutade vi gemensamt med fastighetsägaren att göra en större renovering av äventyrsdelen sent under våren 2019. Renoveringen började på en gång och pågick till och med december 2019. Hela badanläggningen var stängd under en period men delar av badet öppnades upp i augusti. Gymmet var öppet under hela perioden.

Äventyrsbassängen, den lilla barnpoolen samt golvytorna runt poolerna, har fått nytt tätskikt och kakel. En del underhåll med vattenreningen har även gjorts och de läckage som fanns har åtgärdats.

Hela badanläggningen var stängd från och med 6 maj till och med mitten av augusti. Måndag den 12 augusti öppnade motionsbassängen, relaxavdelningen och undervisningsbassängen igen. Den lilla barnpoolen öppnades under vecka 48 med en ny spännande badmiljö för våra minsta badgäster. Äventyrsbassängen, värmegrottan, bubbelpoolen och rutchbanen öppnades i början på december. Det är ännu några detaljer som återstår innan allt tuffar och går som vanligt. Ett arbete pågår med att få igång massagefunktionen i bubbelpoolen samt vatten till de tre kanonerna intill äventyrsbassängen.

Under Frågor och svar hittar du svar på de vanligaste frågorna.
Hittar du inte svaret på din fråga på hemsidan är du välkommen att höra av dig till oss på tel. 0581-815 30 eller energikallan@besoklinde.se.


Byggprocessen

Vecka 19-20
Täckningen är klar! På torsdagsmorgonen under vecka 19 påbörjades rivningen. Man börjar med att bila upp golvet runt basängerna. Korta filmklipp hittar ni i vår story på Instagram.

Vecka 21-22
Rivningsarbetet fortsätter. Alla golv runt poolerna är klara och nu är även bilning av poolerna samt nertagning av tornet intill barnbassängen påbörjad.

Vecka 23-24
Nu är snart rivningsarbetet till ända. Allt kakel är borta och man har blästrat golv och väggar i bassängerna.

Vecka 25-30
Äntligen börjar återuppbyggnaden av äventyrsdelen igen. Man börjar med golvet runt om bassängerna.

Vecka 31-32
Golvytorna börjar bli klara och vi kommer snart kunna öppna upp delar av badet igen. Glaspartier har plockats ner intill lilla barnpoolen och motionsbassängen där ett kontor kommer att byggas om för att ge plats till ett förråd.

Vecka 33-34
Golvet är nu klart för att gå på så vi öppnar upp motionsbassängen, relaxavdelningen, undervisningsbassängen och caféterian för våra gäster igen! Det kommer att finnas ett staket runt om lilla barnpoolen och äventyrsbassängen där arbetet kommer att fortsätta till november/december. Glaspartier mellan entrén och cafeterian samt mellan äventyr och motionsbassängen planeras att bytas ut dessa veckor.

Vecka 34-39
Återuppbyggnaden av bassängerna pågår.

Vecka 40-44
Nu är snart alla förberedelser klara och kakelsättningen i bassängerna påbörjas.

Vecka 44-46
Kakelsättningen är i full gång. Arbete pågår med att återfå vattenflöden, bubblor, belysning, stegar och staket på plats. När sista kakelplattan sitter på rätt plats krävs det ungefär tre veckors torktid innan vi kan fylla bassängerna igen.

Vecka 47-48
Alla bitar börjar falla på plats och vi går in på dom sista veckorna! Under vecka 47 monteras figurer som kommer skapa en spännande badmiljö för våra minsta badgäster. Städningen smög igång under vecka 47 och kommer att fortsätta hela vecka 48. Vecka 48 kommer vi att påbörja arbetet med att fylla bassängerna igen. Allt beräknas vara klart i mitten på december.

Vecka 49
Nu har vi öppnat den lilla barnpoolen och värmegrottan igen! Möblerna i cafeterian är åter på sin plats utanför serveringen. Vi har arbetat med att fylla äventyrsbassängen och få den varm denna vecka och nu kan vi äntligen öppna den! Vi har lite arbete kvar med rutschbanan och kanonerna. Har vi tur kan vi även börja fylla bubbelpoolen i slutet på veckan. Så snart vi har rätt temperatur och bra värden kommer vi att öppna allt igen.

Vecka 50
Rutschbanan och bubbelpoolen (ej bubblor) har öppnat igen! Ett arbete pågår just nu med att få igång bubblorna i bubbelpoolen samt vatten till de tre kanonerna intill äventyrsbassängen. En invigning av den nyrevoverade äventyrsbassängen och barnpoolen hölls den 15 december 2019!