Frågor och svar

FRÅGOR och svar gällande coronaviruset covid-19

Hela bad- och gymanläggningen fortsätter att hålla stängt för allmänheten med anledning av rådande restriktioner. Stängningen innefattar hela bad- och gymanläggningen till och med den 24 januari i nuläget, men kan komma att förlängas.

Nedan har vi gjort en sammanställning på de vanligaste frågorna vi får med efterföljande svar. Denna sida uppdateras löpande.


Vilka delar kommer att vara stängda?
Hela bad- och gymanläggningen kommer att vara stängt för allmänheten till och med 24 januari i nuläget. Det innebär att motionsbassängen, äventyrsbassängen, barnpoolen, undervisningsbassängen, bastu, bubbelpooler, relaxavdelningen och gymmet kommer att vara stängda.

Vad gäller för Actic gym och mig som medlem?
Gymmet hålls stängt till och med 24 januari i nuläget. Alla medlemskap är automatiskt frysta under den tiden.

Kommer Actics gruppträningar att pågå under tiden?
Alla gruppträningspass är inställda till och med 24 januari i nuläget.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag till mitt Acticmedlemskap trots att det är stängt?
Ja, ring till receptionen på telefonnummer 0581-815 30 så hjälper vi dig! Bäst är att ringa på vardagar klockan 09.00-11.00. Vi har inte möjlighet att svara på eftermiddagar, helger och röda dagar. Sista dag att ringa för att få hjälp av oss med årets friskvårdsbidrag är innan klockan 11.00 onsdag 30 december.

Hur påverkas vattengymnastiken?
Vattengymnastiken ställs in till och med 24 januari i nuläget.

Jag tränar i förening, hur påverkar detta mig?
Alla träningar i bassäng ställs in till och med 24 januari i nuläget.

Kommer simskolan att fortsätta?
Vuxensimskolan kommer att skjutas upp tillsvidare, vi återkommer med datum för när vuxensimskolan kan starta upp igen. Övriga simskolor har avslutats.

Kommer ni starta upp simskolor till våren?
Vår ambition är att starta upp våra populära simskolor till våren. Vi avvaktar dock med att släppa dessa kurser tills vi vet hur vi kan bedriva dessa. Vi kommer att publicera på vår hemsida och våra sociala medier när vi har allting klart och anmälan kan öppna.

Kommer badet vara öppet för skolsimskolor?
Badet kommer att vara öppet för bokad skolverksamhet under begränsade tider. Kontakta receptionen, 0581-815 30länk till annan webbplats alt. energikallan@besoklinde.se för att boka tid.

Hur påverkas min relaxbokning eller barnkalas?
Under perioden som de lokala allmänna råden gäller kommer alla bokningar att bokas av. Det finns möjlighet att boka ett nytt datum längre fram.

Jag har köpt årskort, hur kompenseras jag?
Ditt badårskort kommer att bli förlängt med det antal dagar som hela badanläggningen varit helt stängd under 2020. Kortet förlängs från den dag som anläggningen öppnar igen.

Vad händer med mitt 10-kort (Vuxen/ungdom/student/pensionär)?
Korten förlängs med samma antal dagar som badet är helt stängt. Detta gäller enbart de kort som har giltighetstid hela perioden som badet hålls stängt.

De kort som har slutdatum under den stängda perioden förlängs från öppningsdatumet med de antal dagar som kortet varit giltigt under stängningen. Exempel: Ditt kort har slutdatum 10 november 2020, kortet förlängs med 5 dagar (5 november – 10 november) från öppningsdatum.

Kommer mitt månadskort att förlängas (Vuxen/ungdom)?
Från öppningsdatumet förlängs ditt kort med de antal dagar som kortet varit giltigt under stängningen.
Exempel: Ditt kort har slutdatum 30 november 2020, kortet förlängs med 26 dagar (5 november – 30 november) från öppningsdatum.

Jag har ett vattengymnastikkort, vad händer med mitt kort när ni avslutar terminen tidigare än planerat?
Vattengymnastikkorten kommer att förlängas med den tid vi har stängt.

Jag har ett presentkort, vad händer med giltighetstiden?
Från att vi öppnar igen förlängs ditt presentkort med samma antal dagar som presentkortet varit giltigt under stängningen.
Exempel: Ditt presentkort har slutdatum 30 november 2020, presentkortet förlängs med 26 dagar (5 november – 30 november) från öppningsdatum.

Hur blir det med årskortskampanjen?
Kampanjen för badårskort giltiga 2021 kommer tyvärr inte att kunna genomföras i och med gällande restriktioner.

Kommer ni att sälja årskort?
Vi kommer att sälja årskort som är giltigt 12 månader från det att du aktiverar det.
Du kan köpa badkort hos oss via olika webbaserade alternativ. Du väljer själv vilket badkort som passar ditt behov bäst. Med vårt badårskort kan du bada och simma under 12 månader. Månadskortet är giltigt i 30 dagar. Vi har även 10-kort som du kan nyttja som du önskar under 24 månader. Giltighetstiden på alla våra flergångskort börjar gälla från det att vi öppnar verksamheten igen och du kommer in och aktiverar det. Läs mer och köp ditt badkort här.

Kommer ni att sälja 10-kort och månadskort?
Vi kommer att sälja 10-kort och månadskort som börjar gälla från det att du aktiverar det. Du kan köpa badkorten via olika webbaserade alternativ. Du väljer själv vilket badkort som passar ditt behov bäst. Med vårt badårskort kan du bada och simma under 12 månader. Månadskortet är giltigt i 30 dagar. Vi har även 10-kort som du kan nyttja som du önskar under 24 månader. Giltighetstiden på alla våra flergångskort börjar gälla från det att vi öppnar verksamheten igen och du kommer in och aktiverar det. Läs mer och köp ditt badkort här.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag till att köpa badkort?
Ja! Läs mer och köp ditt badkort här.


Vi uppdaterar sidan löpande med ny information.

Har du ytterligare frågor, vänligen maila dessa till energikallan@besoklinde.se.